About

Na wederom een mooie zomer, blikken een aantal jongeren terug op de afgelopen maanden. Mooi weer, leuke vakantie, lekker ontspannen, maar bovenal ook een aantal topfestivals. Stuk voor stuk voorzagen ze in een topsfeer op een toplocatie met niets minder dan topbands.

Maar er ontbreekt iets. Tijdens de zomermaanden moeten ze immers steevast uitwijken naar andere streken voor de betere festivals. Er ontbreekt iets in Meerhout. Ze beginnen te dromen. Waarom kan zoiets niet hier plaatsvinden? Waarom bestaat dit nog niet? Het publiek is er, enthousiast als altijd. Waarom doen wij dit niet?

Deze gedachte groeit alleen nog maar aan kracht en het enthousiasme van de zes geboren en getogen Meerhoutenaren is niet meer te houden. Met het oog op een volwaardig zomerfestival, dat in het minst streeft een vervanger voor Groezrock te zijn, beginnen ze aan hun uitdaging. De droom naar een standvastig, gezond groeiend en vooral fantastisch muzikaal feest dat iedereen, van jong tot oud en van dichtbij en veraf, aantrekt in een topsfeer is geboren. Nyx Festival is geboren.

Dit gloednieuwe festival in het hart van de Kempen vindt plaats op 30 juni. 8 bands en verschillende dj's zullen het beste van zichzelf geven. Dat de godin van de nacht u een dag moge bezorgen om nog lang van te kunnen dromen.

Heten u van harte welkom:

 

NYX Festival hecht belang aan het engageren en amuseren van jongeren. Het beoogt een eerlijke prijszetting te hanteren en iedereen met gelijke kansen te behandelen. NYX Festival is een organisatie ondersteund door Jeugdhuis De Faar, gekend om zijn lokale jongerenwerking in Meerhout.